Рецензія на «The Marvels»: ви бачили цей фільм 32 рази раніше

Marvels

Брі Ларсон зіграє разом із двома зірками Disney+ у цій фантастичній частині франшизи, 33-му фільмі у кінематографічному всесвіті Marvel.

Як і в багатьох жіночих групах, створених студією, жінки, які виступають в «The Marvels», мають ретельний стиль, носять узгоджене вбрання під час великих номерів, мають кілька яскравих хореографічних рухів і, оскільки вони чітко виділили час на репетиції, знають, що як гармонізувати (більш-менш). Групу було створено для максимальної прибутковості, знайомства та зв’язку, і з цією метою вона забезпечує саме те, що ви від неї очікуєте, і жодної речі, ідеї чи переваги. Його учасники добрі, навіть у своїй начебто найлютішій формі, і настільки м’які, що це здається образою, особливо для всіх жінок, які тут виконують так багато важкої роботи.

Це 33-й фільм у кінематографічному всесвіті Marvel, який продовжує розширюватися, навіть якщо його культурний інтерес і резонанс зменшуються. Звичайно, «Чудеса» будуть домінувати в прокаті, принаймні в перші вихідні, просто тому, що він заповнить кінотеатри. Це безглуздо скаржитися, я знаю (повірте мені), але це засмучує, який слабкий чай цей фільм, тому що режисер Нія ДаКоста («Little Woods», «Candyman») має талант, акторський склад привабливий, і є легка гонзо сцена, яка показує, якими могли бути інші 100 хвилин. Майже так, ніби працівники Marvel Studios знають, що не має значення, чи хороші їхні фільми.

Знову Брі Ларсон грає капітана Марвел, також відомого як Керол Денверс, колишнього пілота ВПС, яка одного разу ненавмисно отримала свої надздібності. Протягом десятиліть вона продовжувала літати, хоча іноді й без корабля, мчачи крізь космос і борючись разом із Месниками, зберігаючи свій надзвичайно молодий вигляд. Коли вона вперше з’явилася тут, вона тусується зі своїм помаранчевим таббі Гусом (роль якого грають Танго та Немо) на своєму космічному кораблі та робить щось важливе. Невдовзі, коли Гусак сидів на одному плечі — тут немає скафандрів — ця дуже особлива леді-кішка мчить на планету й бере участь у ще одній надто складній і розширеній ескападі.

Цього разу до неї приєдналися дві надзвичайні істоти з маленького екрану: Камала Хан, вона ж міс Марвел (Іман Веллані), суперфан Капітана Марвел із Джерсі-Сіті (та Disney+); і Моніка Рамбо (Тейона Перріс), астронавтка (представлена дорослою в серіалі «WandaVision»), яка є частиною S.A.B.E.R. В інтересах просування цього огляду — і оскільки я не мав жодного уявлення, що Нік Ф’юрі (Семюел Л. Джексон) робив у космосі з купою лакеїв у формі (окрім звичайного грубого гавкання) — ось як фільм У виробничих примітках описується S.A.B.E.R: «космічна станція, яка таємно діє як перша точка контакту Землі та захисту від всесвіту, що швидко розширюється».

Написаний DaCosta, Меган МакДоннелл та Еліссою Карасік, «The Marvels» возз’єднує старих друзів і ворогів, представляючи нових персонажів і розробки, які, імовірно, будуть складені в майбутніх частинах, як це робить Marvel. Великі бійки та незначна напруга в основному породжені лиходієм Дар-Бенном (Заве Ештон), правителем (або, мовою Marvel, Супремором) народу Крі; вона володіє могутнім молотом і має образу на Капітана Марвела. В одній із більших серій Дар-Бенн жорстоко цілиться проти інших ворогів. Коли налякані чоловіки, жінки та діти тікають, а будівлі падають, ця сцена ненадовго викликає бачення нашого світу, який за інших умов фільм наполегливо ігнорує.

Як це завжди буває з режисерами Marvel, головна робота ДаКости полягає в тому, щоб підтримувати рух змащених шестерень, коли вона згортає незліченні крупні плани щасливих, сумних і божевільних облич, які мають нагадувати глядачам, що їхні герої просто як у нас, тільки супер. Щоб підкреслити цю думку, фанатка Камали триває занадто довго; персонаж малює зображення свого кумира на початку фільму, а через деякий час одягає футболку із зображенням Капітана Марвела. Коли персонаж заспокоюється, заспокоюється і Веллані, привабливий виконавець із комічним моментом, який чудово відбивається від Ларсона та Парріса. Вони, у свою чергу, отримали нещасливу динаміку сурогатної матері та доньки, яка, на щастя, недостатньо розвинена, тому що все, що ви дійсно хочете зробити, це спостерігати за Гусом, який справді золотий.

Манола Даргіс — головний кінокритик The Times